full screen background image

Depunerea declaraţiilor de către lucrătorii independenţi şi liberii profesionişti, până pe 10 iunie

DGFPS     Până pe 10 iunie, trebuie depusă declaraţia de înregistrare fiscală sau cea de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesiuni libere.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice(AJFP), Oana Violeta Apetrea, precizează că „Formularul 070” se depune de către contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesiuni libere. „Sunt exceptaţi contribuabilii care desfăşoară exclusiv activităţi într-o formă de asociere”, arată purtătorul de cuvânt al AJFP.

Acelaşi termen este valabil, de asemenea, pentru depunerea „Formularului 020”, de către persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesiuni libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA, în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

Tot data de 10 iunie este termenul limită pentru depunerea declaraţiei de înregistrare fiscală sau de menţiuni, după caz, pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.

Apetrea precizează că „Formularul 010” trebuie depus de către persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA, în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

Nu în cele din urmă, 10 iunie este ultima zi pentru depunerea declaraţiei de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire prevăzut de Codul fiscal.

„Formularul 096” trebuie înaintat de către persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care doresc să fie scoase din evidenţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar