full screen background image

Subvenţii europene pentru locurile de muncă nou create în sectorul sucevean al IMM

adomnicai 2402     Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava anunţă că Ministerul Fondurilor Europene a lansat consultarea publică pentru o nouă schemă de ajutor de minimis, iniţiativă legislativă potrivit căreia întreprinderile mici şi mijlocii vor putea obţine subvenţii europene pentru fiecare loc de muncă oferit tinerilor absolvenţi.

Directorul executiv al AJOFM, Mirela Adomnicăi, anunţă că programul se va derula prin Autoritatea de Management al Programului Operaţional Sectorial Dezvoltare Resurselor Umane şi ar putea fi finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene, diferenţa de 15% revenind bugetului de stat.
Valoarea orientativă a subvenţiei nete care urmează să fie acordată firmelor beneficiare este de câte 900 de lei pentru tinerii cu studii medii care vor fi angajaţi, respectiv de câte 1.300 de lei, pentru absolvenţii de studii superioare încadraţi de IMM interesate.

Sprijinul financiar pentru plata salariilor va fi acordat pe o perioadă de minimum 6 luni şi maximum 12 luni.

Potrivit Mirelei Adomnicăi, angajatorii vor beneficia de aceste subvenţii numai dacă menţin posturile nou create pentru o perioadă cel puţin egală cu cea  pentru care au încasat pachetul financiar, cu precizarea că firmele vor păstra postul nou înfiinţat, dar nu şi persoana angajată iniţial, “astfel asigurându-se competiţia pe piaţa muncii”.

“De asemenea, prin acest program firmele care vor angaja absolvenţi vor fi obligate să realizeze un plan educaţional pentru fiecare tânăr angajat, pentru a proba desfăşurarea procesului aferent învăţării la locul de muncă. Numărul estimativ de posturi pentru care se vor acorda subvenţii, este de 3 pentru microîntreprinderi, de 7 pentru întreprinderile mici, iar pentru întreprinderile medii, de 15 locuri de muncă”, a declarat Mirela Adomnicăi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar