full screen background image

Sancţiuni pentru 60 de pădurari ai Direcţiei Silvice

Directia_Silvica_Judeteana_din_Suceava     Pentru abaterile săvârşite de personalul silvic au fost aplicate 62 de sancţiuni, informează Direcţia Silvică Suceava.

Conform instituţiei sucevene, 4 dintre măsuri au vizat desfacerea contractului individual de muncă, una suspendarea contractului individual de muncă, 32 diminuarea salariului tarifar, iar 25 de sancţiuni au fost cu avertismente şi mustrări.

Toate acestea au fost aplicate în 2013, după ce, potrivit conducerii Direcţiei Silvice Suceava, fiecare canton silvic  fost verificat în teren de cel puţin două ori pe an, prin inspecţii de fond.
Pe de altă parte, în situaţia în care au fost necesare verificări suplimentare, s-au efectuat inspecţii parţiale sau controale complexe.

Principalul obiectiv al tuturor acestor controale l-a reprezentat verificarea integrităţii fondului forestier, cazurile deosebite „fiind semnalate, constatate şi sancţionate cu promptitudine, conform reglementărilor în vigoare”, relevă informarea Direcţiei Silvice.

Potrivit acesteia, numai anul trecut au fost descoperite şi cercetate 5 infracţiuni de încălcări de fond forestier, valoarea pagubelor pricinuite fiind 19.179 de lei. „Cazurile de ocupare a unor suprafeţe din fondul forestier au fost înaintate spre cercetare instituţiilor abilitate, cele mai numeroase situaţii fiind cauzate de amenajarea ilegală de stâne pe terenurile destinate asigurării hranei vânatului”, se precizează în informarea semnată de şeful Direcţiei Silvice, Sorin Ciobanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar