full screen background image

Peste 8.500 de şomeri şi-au găsit de lucru în acest an

ajofm     Pentru judeţul Suceava, anul 2014 se caracterizează printr-o scădere importantă a nivelului şomajului, arată, într-o informare, oficialii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă,  făcută publică zilele acestea.

“Scăderea numărului de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, începută în luna ianuarie, a continuat şi în lunile următoare ale anului 2014”, se precizează în raportul citat.

Astfel, dacă în ianuarie s-a înregistrat un număr de 17.298 de şomeri, în aprilie acesta a coborât la 15.123 de persoane aflate în şomaj.

Scăderea s-a reflectat şi în rata şomajului, care s-a diminuat de la peste 6,87%, la sfârşitul primei luni a anului 2014, la 6,01%, la finele lunii aprilie.

“Scăderea numărului de şomeri se datorează, în principal, ieşirilor prin încadrare în muncă, în anul 2014 angajându-se 8.518 şomeri”, se subliniază în informarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în care se menţionează că, în acest sens, un rol deosebit de important l-a avut implementarea măsurilor active de ocupare, atât în rândul şomerilor, cât şi al angajatorilor.
Făcându-se o analiză a evoluţiei lunare, s-a concluzionat că “o pondere cuprinsă între 60-70% din totalul persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM sunt şomeri neindemnizaţi”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar