full screen background image

Elevii jandarmi din anul al II-lea au finalizat un stagiu de pregătire

ochiuri 1     În perioada 19-30 mai, elevii anului al II-lea, 45 de băieţi şi 5 fete, au desfăşurat stagiul de pregătire la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

Stagiul a fost efectuat în baza Curriculum-ului pentru pregătirea subofiţerilor de jandarmi, seria 2012-2014 şi a cuprins şedinţe practice specifice intervenţiei profesionale şi trageri cu armamentul individual.

Instructorii militari de specialitate au coordonat activităţile cu cei 50 de elevi în scopul consolidării deprinderilor şi uniformizării practicilor în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice.

„Stagiul de pregătire a fost o adevărată experienţă de viaţă. Chiar dacă programul a fost mai încărcat decât de obicei, atât cu activităţi de pregătire de specialitate, cât şi cu activităţi de pregătire fizică, acest lucru nu a reprezentat un impediment, ci dimpotrivă, ne-a motivat să ne antrenăm în diverse situaţii tactice, fapt ce ne-a determinat să ne apropiem cât mai mult de realitatea vieţii operative. Ne-a impresionat mult pregătirea şi profesionalismul instructorilor militari din şcoala noastră şi instituţia gazdă. Aş repeta oricând experienţa acestui stagiu”, a declarat elev sergent Elena Filip, şef de unitate.

În continuare, elevii vor desfăşura cursuri, iar în perioada 19 iunie – 1 iulie, vor susţine examenul de absolvire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar