full screen background image

Club de prevenire a criminalităţii, deschis la Vama

club vama 2     Venind în întâmpinarea manifestărilor dedicate de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au deschis în mod oficial “Centrul de Prevenire din comuna Vama”.

Centrul a fost deschis cu sprijinul Romania Children Humanitarian Foundation, dar şi cu sprijinul Şcolii Generale din Vama şi  Primăriei Vama.

Poliţiştii, împreună cu preşedintele Romania Children Humanitarian Foundation, au donat centrului jocuri interactive, echipamente şcolare, echipament sportiv, materiale pentru desfăşurarea activităţilor preventive. De asemenea, centrul este dotat cu televizor, dvd-player şi calculatoare.

La deschiderea oficială au participat, pe lângă copii, autorităţi locale şi conducerile unităţilor de învăţământ. Centrul a fost organizat în incinta Şcolii “Iorgu G. Toma” din comuna Vama, unitatea şcolară punând la dispoziţia poliţiştilor o cameră în care a fost amenajat “Clubul de prevenire a Criminalităţii”.

Zilnic, copiii care termină orele vor putea participa la acest club pentru a se juca, a-şi face temele şi a urmări filme educative, intervalul orar până la preluarea de către microbuzele şcolare fiind utilizat în mod constructiv. De asemenea, săptămânal, poliţiştii vor organiza activităţi preventive.

De altfel, cu ocazia inaugurării a fost desfăşurată şi o activitate de informare a tinerilor cu privire la pericolul reprezentat de dispariţiile de minori şi plecările voluntare de la domiciliu. Totodată, a fost organizată şi o masă rotundă cu participarea autorităţilor locale, fiind stabilită organizarea a două tabere pentru copii pe perioada vacanţei de vară.

La aceste tabere vor participa 30 de copii. Urmând a fi organizate de către poliţişti mai multe ateliere tematice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar