full screen background image

Spitalul Judeţean nu poate beneficia de mai mulţi bani din bugetul local

Spitalul Judetean 22     Municipiul Suceava va finanţa cu 200.000 de lei Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din reşedinţa de judeţ a anunţat primarul Ion Lungu.

Disponibilizarea fondurilor va fi supusă aprobării Consiliului Local, după care acestea urmează a fi orientate înspre Secţia de cardiologie intervenţională.

“Este vorba despre colaborarea cu acea clinică privată de cardiologie în cadrul căreia se fac intervenţii chirurgicale pe cord,  în scopul salvării a cât mai multe vieţi omeneşti”, precizează Lungu, adăugând că, anul trecut, în acest sens din bugetul local a fost alocată suma de 150.000 de lei.

Şeful administraţiei sucevene precizează că de-a lungul timpului autorităţile locale au îndreptat fonduri consistente înspre Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, însă, în ultimii ani, din cauza prevederilor legale restrictive, acordarea acestui gen de susţinere financiară a devenit  dificilă.

Lungu: “Odată cu trecerea Spitalului de Urgenţă în subordinea Consiliului Judeţean,  din punct de vedere legal banii pot fi daţi mai greu decât înainte, când îi prindeam la capitolul sănătate al bugetului local. Acum trebuie să îi dăm prin Consiliul Judeţean, să facem listă de investiţii, fiind mai delicat şi greu de lucrat cu Spitalul Judeţean”.

Lungu a ţinut să menţioneze că a făcut demersuri la forurile abilitate în vederea preluării în subordine a Spitalului de psihiat

comments

comments




Leave a Reply

avatar