full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări, la Climăuţi

contrabanda     Poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului PF Rădăuţi au descoperit şi confiscat peste 4.900 de pachete cu ţigări, în valoare de 49.900 de lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două  focuri de armă în plan vertical.

Azi noapte, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, jud. Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat (pe raza localităţii Climăuţi) trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul ţării.

Polițiștii de frontiera au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această data, persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele şi fugind spre teritoriul statului vecin.

Echipajul polițiștilor de frontieră a reușit reţinerea unui bărbat, cetăţean ucrainean, în vârstă de 25 ani.

S-a trecut la monitorizarea zonei, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

La faţa locului au fost descoperite nouă colete care au fost transportate împreună cu persoana în cauză la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 4.990 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 49.900 de lei.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată, în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar