full screen background image

Lucrările la groapa de gunoi de la Moara se apropie de final (foto)

groapa m 2705 1      Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a inspectat, astăzi, lucrările de la groapa ecologică de gunoi de la Moara.

Până în acest moment, au fost finalizate mai multe elemente din viitoarea groapa de gunoi.

Este vorba de staţia de sortare a deşeurilor şi de clădirea administrativă.

În schimb, lucrările de la staţia de tratare a levigatului sunt puţin în întârziere.

Potrivit proiectului, au mai fost construite şi sisteme de siguranţă împotriva incendiilor şi de colectare a gazelor rezultate din depozitarea gunoiului.

Nechifor a precizat că mai sunt de terminat unele construcţii adiacente, cum ar fi platforma primară şi staţia de spălare a maşinilor care aduc deşeurile.

Staţia de sortare a deşeurilor va putea să colecteze selectiv hârtie şi plastic, care vor fi, ulterior, redate circuitului ecinomic.

Capacitatea staţiei este de 28.000 de tone pe an.

Nechifor crede că, având în vedere dificultăţile întâmpinate în timpul lucrărilor, experienţa de la Moara va fi utilă în ceea ce priveşte construcţia celei de-a doua gropi de gunoi din judeţ, cea de  la Pojorâta.

Firma care se ocupă de lucrare, General Construct, speră ca această investiţie sp fie una de succes pentru judeţul Suceava.

Termenul de finalizare al gropii este luna iulie, cel mult luna august, a acestui an.

În ceea ce priveşte desemarea operatorului de la groapa ecologică de gunoi, Nechifor a spus că studiul de oportunitate premergător caietului de sarcini este aproape finalizat, iar licitaţia va fi, cel mai probabil, una internaţională, având în vedere dimensiunea investiţiei.

Potrivit proiectului, se preconizează să fie construite două celule pentru depozitarea deşeurilor menajere, care vor fi folosite succesiv, astfel încât perioada de funcţionare a staţiei va fi de 30 de ani.

Valoarea totală a proiectului este de 6 milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar