full screen background image

Nefinalizarea pârtiei de schi din Câmpulung aduce mari prejudicii zonei

mihaita negura 2205     Primarul de Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunţat, astăzi, că s-a plâns preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, de arieratele mari pe care a trebuit să le platească municipalitatea, arierate înregistrate de la pârtia de schi.

Suma se ridică la 71 de miliarde de lei vechi, din care Primăria a plătit, din bugetul propiu, 40 de miliarde.

Zgonea i-a promis că în vară, la rectificarea bugetară, ar putea primi restul de bani.

Arieratele vor fi plătite, totuşi, până la sfârşitula anului, cel mai probabil din bugetul local.

Negură i-a plâns şi pe oamenii de afaceri locali, care au investit mulţi bani în hoteluri care acum nu sunt terminate, aşteptând turiştii care trebuia să vină la pârtia de schi.

Negură: “Faptul că nu se termină pârtia de schi omoară patronii de pensiuni din Câmpulung şi din zonă. Pârtia va aduce multe avantaje oamenilor, prin locuri de muncă şi atragerea turiştilor. Sunt sigur că, până la terminarea mandatului meu, vom da în funcţiune pârtia.
Cu o firmă care a lucrat acolo, Primăria este în litigiu. Constructorii trebuia să termine lucrările în iulie 2012 si sunt lucrări plătite în avans.”

Investiţia a fost demarată în 2009, printr-o hotărâre de Guvern, iar până în prezent, au fost cheltuiţi 10 milioane de euro.

Lucrările s-au oprit la 80%, puţin înainte de finalizarea primului tronson, după ce au fost instalate tunuri de zăpadă artificială şi telegondola cu o capacitate de 1.000 de persoane pe oră.

comments

comments




Leave a Reply

avatar