full screen background image

Ultima săptămână pentru depunerea declaraţiilor pe venit

DGFPS     Data de 26 mai este termenul limită pentru depunerea declaraţiei privind veniturile realizate din România, adică a „formularului 200”.

Violeta Oana Apetrea, purtător de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, informează că formularele respective trebuie depuse de către persoanele fizice, care, în anul 2013, au realizat în mod individual sau în asociere venituri din activităţi independente; cedarea folosinţei bunurilor; activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; venituri piscicultură, silvicultură sau transferul titlurilor de valoare, precum şi din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută.

Acelaşi termen este valabil şi pentru declaraţia privind veniturile realizate din străinătate, „formularul 201”. Obligaţia depunerii acestora revine persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, şi persoanele fizice care în anul 2013 au realizat venituri din străinătate, impozabile în România, ca urmare a desfăşurării unor activităţi în străinătate, cum ar fi veniturile din profesiuni libere; venituri din activităţi comerciale; venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală; venituri din cedarea folosinţei bunurilor; venituri din activităţi agricole, piscicultură, silvicultură etc.

„Formularul 223” va fi completat şi depus în cazul asocierilor fără personalitate juridică, constituite între persoane fizice care realizează venituri din activităţi independente; venituri din activităţi agricole pentru care venitul net anual se determină în sistem real pe baza contabilităţii în partidă simplă, precum şi venituri din silvicultură şi piscicultură.

Apetrea mai precizează că 26 mai este şi data limită de depunere a declaraţiei privind venitul estimat/norma de venit.

„Formular 220” va fi înaintat de către contribuabilii care, în anul anterior, au realizat pierderi, cei care au avut venituri în perioade mai scurte decât anul fiscal, precum şi de către persoanele care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul fiscal trecut.

comments

comments




Leave a Reply

avatar