full screen background image

Şofer de taxi din Suceava, reţinut după mai multe spargeri în localitate

Taxi sv      Un taximetrist sucevean, în vârstă de 38 de ani, este cercetat de poliţişti pentru o spargere şi mai multe tentative de spargere a unor restaurante, baruri sau cofetării din localitate.

În dimineaţa zilei de 15 mai, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, de către reprezentantul unei societăţi comerciale din municipiul Suceava, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au forţat uşa de acces în punctul de lucru al societăţii, unde funcţionează un bar fără a pătrunde în interior.

Luni, în urma continuării cercetărilor, s-a constata faptul că în aceeaşi seara au avut loc un furt calificat şi trei tentative de furt calificat, comise la un restaurant fast-food, o cofetărie, un bar şi un punct de lucru al unei societăţi din municipiul Suceava.

A fost organizată o echipă operativă şi, în urma activităţilor investigative desfăşurate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat, în vârstă de 38 ani, din municipiul Suceava.

Cu ocazia audierii acesta a recunoscut faptele comise, declarând că, în dimineaţa zilei de 15 mai, s-a deplasat, cu autoturismul taxi pe care lucrează ca şofer, la o cofetărie, unde a încercat să pătrundă prin efracţie, însă a renunţat la comiterea faptei.

De aici, cu acelaşi autoturism, s-a deplasat la un restaurant, unde a forţat uşa de acces, cu o şurubelniţă, pătrunzând în interior, de unde a sustras bani şi două telefoane mobile.

În continuare, în dimineaţa aceleiaşi zile, bărbatul s-a deplasat, cu taxiul, în zona pieţei mari, unde a forţat uşile de acces ale unui bar şi la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, fără a reuşi să pătrundă în interiorul acestora.

În baza probatoriului administrat în cauză, s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de bărbat în calitate de suspect, luându-se faţă de acesta măsura reţinerii acestuia pentru de 24 ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava, iar marţi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propuneri de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar