full screen background image

Secretarul general al NATO, primit de preşedintele Băsescu

Traian-Basescu2     Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a fost primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu, cei doi având programate convorbiri şi declaraţii comune de presă.

Rasmussen a fost primit în Holul de Onoare, unde a fost făcută apoi şi fotografia oficială. Cei doi oficiali au dat mâna şi au schimbat câteva cuvinte. “Domnule secretar general, mă bucur să vă revăd. Sunt onorat de vizita dumneavoastră”, i-a spus Traian Băsescu secretarului general al NATO, în momentul primirii la Palatul Cotroceni.

Preşedintele i-a mai spus secretarului general al NATO, în timp ce se îndreptau spre Salonul Ambasadorilor, că este foarte răcit, acelaşi lucru tramsmiţându-l şi reprezentanţilor mass-media, în timp ce îl aştepta pe Rassmusen.

Băsescu şi Rasmussen au programate convorbiri oficiale în Salonul Ambasadorilor, cu participarea membrilor celor două delegaţii. La finalul evenimentului, cei doi vor susţine o declaraţie de presă.

De asemenea, preşedintele Băsescu va oferi un dejun în onoarea secretarului general al NATO, în Salonul Florilor de la Palatul Cotroceni. Aflat la final de mandat, Anders Fogh Rasmussen, efectuează în această perioadă vizite în mai multe state europene.

Rasmussen, s-a întâlnit, vineri dimineaţă, la MApN, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Apărării, Mircea Duşă şi cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Ulterior, el s-a întâlnit şi cu ministrul român de Externe, Titus Corlăţean. România este, de la aderarea la NATO, un partener de încredere în cadrul Alianţei, a declarat, vineri, secretarul general Anders Fogh Rasmussen, mulţumind, totodată, Bucureştiului pentru sprijinul moral pe care i l-a acordat în cei 10 ani de mandat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar