full screen background image

Peste 200 de persoane au murit în urma unei explozii produse într-o mină din Turcia

explozie mina turcia     Cel puţin 201 persoane au murit şi alte câteva sute au rămas blocate în subteran în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei, a anunţat miercuri ministrul turc al Energiei. Speranţele sunt reduse pentru găsirea unor supravieţuitori în urma accidentului minier, a anunţat miercuri dimineaţă ministrul Energiei şi Resurselor naturale, Taner Yildiz.

“Speranţele sunt reduse pentru găsirea unor supravieţuitori, dar vom continua operaţiunile de salvare”, a precizat ministrul, care nu a oferit detalii în legătură cu numărul minerilor blocaţi în subteran. Presa turcă estimează numărul lor la aproximativ 200.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan este aşteptat miercuri după-amiază în zona sinistrată pentru a verifica operaţiunile de salvare.

Cu această ocazie, şeful Guvernului ar putea anunţa doliu naţional, a afirmat ministrul Taner Yildiz, care a adăugat că 363 de mineri au fost salvaţi.

Un număr de “201 angajaţi au murit”, a declarat ministrul Energiei Taner Yildiz, subliniind că bilanţul riscă să crească.

“Intrăm într-o fază mai critică. Pe măsură ce timpul se scurge, ne apropiem cu paşi mari de un deznodământ nefavorabil”, a avertizat ministrul.

Şaptesute optzeci şi şapte de angajaţi se aflau în mina din provincia Manisa (vest) în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rămân în continuare blocaţi în subteran, a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, precizând că patru mineri salvaţi sunt grav răniţi.

“Bilanţul morţilor, care deja este foarte ridicat, ajunge într-un punct foarte îngrijorător. Dacă a fost neglijenţă, nu vom închide ochii. Vom lua toate măsurile necesare, între care măsuri administrative şi legale”, a adăugat el.

Alţi 80 de mineri sunt răniţi, dintre care patru grav.

comments

comments




Leave a Reply

avatar