full screen background image

Competiţie de fotbal pentru persoane cu dizabilităţi

special olympics     Săptămâna Fotbalului European “Special Olympics” 2014 este un eveniment paneuropean ce se va desfășura în perioada 17-25 mai 2014, care își propune să ofere cât mai  multor sportivi cu dizabilități intelectuale șansa de a juca fotbal.

Sub emoţiile jurământului Special Olympics: „Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”, care  va fi rostit de unul dintre sportivii participanţi la Campionatul  de Fotbal “Special Olympics”, ediţia I, va avea loc la Gura Humorului, vineri 23 mai 2014, la Sala Polivalentă din Complexul de Agrement Ariniș, începând cu orele 10,00.

Competiția va fi organizată de către Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului-Ostra în parteneriat cu Special Olympics România.

Fundația “Special Olympics” din România este o organizație neguvernamentală, non-profit care are ca principal obiectiv organizarea de competiții sportive pentru copii si adulți cu dizabilități intelectuale.

La competiție vor  participa  peste 60 de beneficiari din următoarele centre:  Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat in dificultate Fălticeni, Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului-Ostra, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică “O nouă Viață “ Siret, Centrul  de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, Centrul de Recuperare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică ‘’O nouă Șansă” Todirești iar  ca invitați vor participa: CSEI (Centrul Școlar de Educație Incluzivă) Burdujeni și CSEI “Sf.Andrei” din Gura Humorului.

Concursul se va desfășura pentru categoriile de vârstă 12-15 ani, 16-19 ani și peste 19 ani.

Competiția își propune să ofere șansa de a juca fotbal în primul rând sportivilor cu abilități scăzute, totodata evenimentul iși propune să promoveze un stil de viață activ și sănătos.

Toți participanții vor primi diplome și medalii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar