full screen background image

Scădere a numărului de accidente rutiere, soldate cu morţi sau răniţi grav

Politia rutiera     În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi a depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în zilele de 10 şi 11 mai, în intervalul orar 22:00-10:00, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu birourile / formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune tematică, ce a avut drept scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului, iar ca obiectiv – reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora.

În cadrul acţiunii au fost constatate 15 infracţiuni şi au fost aplicate 210 sancţiuni.

676 de şoferi au fost testaţi cu alcooltestul.

Printre conducătorii auto depistaţi, s-a aflat Nicolae N., de 55 de ani, din comuna Cornul Luncii, care a condus, pe D.J. 209 C, în oraşul Liteni, autoturismul marca Iveco, ce efectua transport de persoane, având valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În zilele de 9 și 11 mai, poliţiştii Serviciului Rutier și cei din cadrul polițiilor municipale şi orăşenești au organizat şi desfăşurat o acţiune  pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză şi depăşirii neregulamentare.

Poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au reţinut 24 de permise, din care 13 pentru încălcarea regimului de viteză, şi 3 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 416 sancţiuni contravenționale, din care 320 pentru nerespectarea regimului de viteză, în valoare de 120.345 de lei.

De exemplu, un tânăr, de 19 ani, din Siret, a condus auto, pe DN 17, din comuna Pojorâta, cu viteza de 112 km/h.

Un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Suceava, a condus auto, pe DN 2, pe raza localităţii Dărmăneşti cu viteza de 103 km/h.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto şi la reţinerea permiselor de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar