full screen background image

COD PORTOCALIU ŞI GALBEN de ploi, vânt şi grindină

ploi sv     Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo valabilă de miercuri de la ora 16.00 până joi la ora 02.00.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp.

În judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi  Vrancea ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervalul menţionat se vor cumula local peste 60…70 l/mp.

De asemenea, atenţionarea meteo cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică îşi menţine valabilitatea de marţi de la ora 23.00 până miercuri la ora 12.00.

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va accentua în sud-vestul ţării şi în zona deluroasă şi montană din regiunile sudice, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Local se vor cumula cantităţi de apă de peste 25 l/mp.

comments

comments




Leave a Reply

avatar