full screen background image

Ucraina: 89% “da”, pentru independență în regiunea Donețk

referendum     Insurgenții proruși au revendicat duminică seară o susținere de aproape 90% în favoarea independenței regiunii Donețk /estul Ucrainei/ după un referendum separatist denunțat ca ilegal de Kiev și Occident.

“89,07% au votat pentru și 10,19% împotrivă. Acest lucru poate fi considerat ca fiind rezultatul definitiv”, a declarat Roman Liaguin, șeful comisiei electorale înființate de rebeli. Rata de participare a atins 74,87%, potrivit aceluiași responsabil, citat de AFP.

“A fost foarte ușor să se numere buletinele de vot deoarece numărul persoanelor care au votat împotrivă a fost extrem de scăzut”, a mai spus el.

Insurgenții armați proruși au convocat duminică populația din bazinul Donbass /7,3 milioane de persoane/, unde ei controlează principalele orașe, să valideze proiectul lor de “independență” a “republicilor populare” autoproclamate Donețk și Lugansk.

La Kiev, Ministerul Afacerilor Externe a declarat deja înaintea rezultatelor că “referendumul… este nul din punct de vedere juridic și nu va avea nicio consecință juridică pentru integritatea teritorială a Ucrainei”. Această consultare nu este decât o “farsă criminală” finanțată de Rusia, a mai afirmat ministerul. Occidentalii i-au susținut poziția.

comments

comments




Leave a Reply

avatar