full screen background image

Documentarul despre fericire “I’m fine, thanks”. la Talcioc Cultural Suceava

Im-FInE-THANKS-15-mai-01     Programul Național de Educație pentru Fericire continuă cu filmul „I’m fine, thanks”, un documentar despre despre cum ajungem să ne mulțumim cu anumite lucruri care nu ni se potrivesc și care sunt schimbările pe care trebuie să le facem pentru a ne găsi drumul către fericire.

Difuzarea va avea loc în data de 15 mai, la Talcioc Cultural, de la orele 19.

Deși provin din medii diferite, au experiențe de viață diferite și obiective diferite, majoritatea oamenilor își doresc să fie fericiți. Devenind un domeniu de interes mondial (ONU a ales și o zi care să marcheze Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită anual pe 20 martie), fericirea a ajuns să fie studiată si practicată de către comunități și asociații din toată lumea. În România, Asociația Inițiativa pentru Fericire, un ONG național, desfășoară Programul Național de Educație pentru Fericire în 6 orașe din țară, pentru a contribui la creșterea gradului de fericire a românilor.

Complacere sau urmarea pasiunilor?

Un studiu făcut la începutul anului pentru a descoperi criteriile importante pentru români în căutarea locului de muncă a arătat că aceștia sunt interesați mai mult de salariu și mai puțin de lucrul într-un domeniu interesant și perspectivele de dezvoltare personală pe care le au.

„I’m fine, thanks” este un film despre refuzul omului de a ieși din starea de confort sau de ce oamenii se mulțumesc cu mediocritatea în detrimentul lucrurilor pentru care au o pasiune. Este o colecție de momente și filmări despre alegerile pe care le facem și drumul pe care hotărâm să îl urmăm. Și mai ales, dacă acel drum este în conexiune cu personalitățile noastre.

16.000 km pentru o oră de documentar

Regizorul, Grant Peelle, a călătorit 16.000 de kilometri pentru a strânge povești despre starea de confort și triumf din toată țara (SUA). El narează filmul din perspectiva omului care acționează în baza pasiunii sale de o viață, aceea de a face filme. „Timp de 15 ani mi-am pus visele în așteptare, alegând să lucrez la a-mi crea o viață “responsabilă” în loc de a-mi urma visul de a fi regizor. Acest film este manifestul meu împotriva starii de confort. E un vis devenit realitate”.

Difuzarea filmului va fi urmată de o discuție și de un atelier cu exerciții despre fericire. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site http://www.ipf.ro/evenimente/ , iar locurile se vor ocupa în baza rezervărilor prealabile.

Pentru rezervări, puteţi suna la numerele de telefon: 0755/222.880 sau 0747/496.010, Carmen Fediuc, Ambasador Asociatia Initiativa Pentru Fericire.

Toate evenimentele ulterioare din cadrul programului din Suceava vor fi anunțate pe pagina de Facebook “Inițiativa pentru Fericire” și pe site-ul www.ipf.ro

Pentru rezervari puteţi suna la numerele de telefon: 0755/222.880 sau 0747/496.010, informează într-un comunicat de presă, Carmen Fediuc, Ambasador Asociatia Initiativa Pentru Fericire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar