full screen background image

Crescătorii care nu declară cota de lapte pierd subvenţiilor europene

Eugen Mogos apia     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) Suceava reaminteşte cumpărătorilor de lapte de vacă şi producătorilor deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că ultima zi pentru depunerea declaraţiei anuale de cotă de lapte, fără aplicarea penalităţilor, este 14 mai 2014.

Eugen Mogoş, directorul executiv Centrului Judeţean al APIA accentuează că producătorii care nu depun în termenul legal declaraţia anuală de vânzări directe vor pierde cota de lapte, prin retragerea acestea la rezerva naţională, dar şi dreptul de a beneficia de sprijinul financiar acordat prin măsurile prevăzute în cadrul politicii agricole comune.
Cotele individuale nu vor fi retrase la rezerva naţională în situaţia în care producătorii deţinători de cotă vor transmite, împreună cu declaraţia anuală, şi o justificare scrisă, datată şi semnată, evidenţiind imposibilitatea transmiterii documentului în termenul legal.

“Cumpărătorii de lapte care nu depun în termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, vor fi penalizaţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai”, evidenţiază Eugen Mogoş.

Reamintim că penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01% din cantităţile de lapte care au fost livrate de către producători, pentru fiecare zi calendaristică de întârziere.

Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 euro.

De asemenea, cumpărătorii care nu trimit declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la producători, prin retragerea autorizării.

comments

comments




Leave a Reply

avatar