full screen background image

Conferința Internațională DEVELOPMENT AND APPLICATION SYSTEMS, la USV

das 2014     Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 15 – 17 mai 2014, a XII-a ediție a Conferinței Internaționale DEVELOPMENT AND APPLICATION SYSTEMS.

Începând din anul 1992, conferința s-a desfășurat bianual, fiecare ediție bucurându-se de un real succes, dovedit în mod constant de interesul tot mai mare al specialiștilor din domeniu pentru tematicile propuse. Publicarea celor mai bune lucrări susținute în cadrul conferinței în Advances in Electrical and Computer Engineering (AECE) a contribuit la consacrarea internațională a evenimentului. În România, revista științifică AECE reprezintă prima publicație în domeniu care a fost indexată în Science Citation Index Expanded și cotată în Journal Citation Reports/Science Edition de Thomson Reuters (cunoscută sub acronimul ISI), devenind treptat un reper important pentru comunitatea academică internațională.

Evenimentul din acest an se remarcă printr-o participare internațională de excepție. Comunitatea academică suceveană va avea printre oaspeți nume sonore din domeniul științific precum profesorii universitari: Kouhei OHNISHI (Department of System Design Engineering, Keio University, Japan), Nathan IDA (Departmentul de Inginerie Electrică și Calculatoare, University din Akron, USA), Stanimir VALTCHEV (Department of Electrical Engineering, Faculty of Science and Technology, Universidade NOVA de Lisboa, Portugal, Invited Full Professor of Burgas Free University, Bulgaria), Luis GOMES (Faculty of Sciences and Technology, Universidade Nova de Lisboa, Portugal), Sorin D. COTOFANA (Department of Software and Computer Technology, Delft University of Technology, The Netherlands).

Începând cu ediția din 2014, conferinţa se desfăşoară sub egida IEEE, acest tip de indexare oferind posibilitatea cercetătorilor de a-şi pune în valoare rezultatele cercetărilor întreprinse prin apariţia lucrărilor în prestigioasa bază de date IEEE Xplore.

Pentru cele patru secțiuni de dezbateri (Sisteme, Procese de control și Automatizări; Rețele de comunicații și calculatoare; Electronică și Inginerie asistată de calculator; Inginerie software şi Tehnologii informaţionale) au fost selectate 39 de lucrări la o rată de acceptare de 77%.

Detaliile manifestării pot fi consultate la adresa www.dasconference.ro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar