full screen background image

De la 1 iunie, vor fi deblocate posturile medicilor rezidenţi din spitale

medic de familie     Posturile din spitale pentru medici rezidenţi vor fi deblocate, începând din luna iunie, în măsura în care unităţile medicale o cer şi în limita bugetului, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

“Vă dau o veste bună. Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinară de rezidenţiat unde vor fi 432 de posturi cu locuri alocate pentru medici rezidenţi. Fiind organizată la Cluj este destinată şi pentru zona Ardealului. De la 1 iunie, o să vedeţi că o să înceapă să se deblocheze posturile în măsura în care spitalele o şi cer. Se vor face acele angajări «unu la unu» în limita bugetului. Intră contractul-cadru în vigoare”, a spus Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a adăugat, la rândul său, că angajările “unu la unu” sunt deblocate de anul trecut.

“Angajările «unu la unu» sunt deblocate de anul trecut. Problema este că e nevoie şi în sănătate şi în educaţie de posturi din care nu a plecat nimeni. «Unu la unu» înseamnă că pleacă cineva şi vine altcineva în schimb. Problema este că, fiind blocate posturi din 2009, nu are cine să plece”, a precizat Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar