full screen background image

Consiliul Judeţean îi duce pe fermierii suceveni să viziteze un parc agricol din Franţa

parc agricol franta    În luna septembrie, o delegaţie a Consiliului Judeţean Suceava, fermierilor suceveni şi reprezentanţilor principalelor instituţii agricole din judeţ va face o călătorie de documentare în Franţa.

Anunţul este făcut de şeful executivului judeţean, Cătălin Nechifor, care precizează că vizita are caracter tehnic, vizând un parc agricol din ţara amintită.

Voiajul în interes de afaceri este programat pentru luna septembrie, atunci când agricultorii sunt degrevaţi de activităţi urgente.

Nechifor: “Vom face o vizită tehnică de documentare în Franţa. Este vorba de o delegaţie de fermieri din Suceava, împreună cu Consiliul judeţean şi instituţiile care gestionează domeniul agricol, unde vom vizita un parc agricol. Am ales această lună, deoarece agricultorii sunt ocupaţi până peste cap în perioada de vară, septembrie fiind o lună mai liniştită”.

Observarea la faţa locului a unui asemenea sistem integrat de organizare a activităţii agricole are drept scop înţelegerea, de către responsabilii  suceveni, a modului în care este organizat, structurat şi coordonat un parc agricol, rezultatele experienţei franceze urmând a fi adaptate şi aplicate în agricultura judeţeană suceveană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar