full screen background image

Bărbat aflat în scaunul cu rotile, accidentat de o şoferiţă care dădea cu spatele

Handicap Logo     Un bărbat care se deplasa, cu un scaun cu rotile, pe o stradă din Gura Humorului, a fost lovit de maşina condusă de o şoferiţă ,care nu s-a asigurat în timp ce dădea cu spatele. Victima avea o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Joi, în jurul orei 11.05, pe Bulevardul Bucovina, din oraşul Gura Humorului, o femeie, de 32 de ani, localnică, în timp ce conducea autoturismul, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, la ieşirea din parcarea unui restaurant.

Din acest motiv, a acroşat şi răsturnat, pe partea carosabilă, un localnic, de 59 de ani, care se deplasa, cu un scaun cu rotile, pe banda I de rulare a sensului de mers Gura Humorului către Suceava, deşi sectorul de drum este prevăzut cu trotuar.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, care a fost transportat la spital, necesitând pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijirii medicale.

Atât conducătoarea auto, cât şi  bărbatul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cazul femeii, şi de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pietonului.

Celor doi li s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar