full screen background image

160 de amenzi pentru traversare neregulamentară şi neacordare de prioritate pentru pietoni

Politia rutiera     Miercuri, între orele 10.00-14.00, respectiv 15.00-18.00, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava, biroul şi formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia pe linia prevenirii evenimentelor rutiere cu implicarea  pietonilor şi a celor ce nu acordă prioritate la trecerile pentru pietoni.

În cadrul acţiunii au fost constatate  3 infracţiuni şi au fost reţinute 18 permise auto din care 16 pentru neacordare prioritate pentru pietoni.

De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

Au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.150 de lei.

Dintre acestea 16 au fost aplicate şoferilor, 69 pentru abateri ale pietonilor şi 75 pentru alte abateri.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor că se impune respectarea unor reguli elementare de autoprotecţie, menite sa prevină evenimente rutiere nefericite, având în vedere faptul că traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere cu consecinţe deosebit de grave.

Minorii,trebuie să traverseze străzile sau drumurile pe marcajul pietonal prin dreptul indicatoarelor “TRECERE  PENTRU  PIETONI”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, este necesara asigurarea atentă din ambele sensuri.

Pietonii trebuie să circule numai trotuare sau pe potecile laterale amenajate, sau acolo unde acestea nu exista să se deplaseze numai pe partea stânga a drumurilor publice, cât mai aproape de margine.

Traversarea drumurilor publice se face numai prin locuri special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si pe culoarea verde a semaforului, după o temeinica asigurare.

În cazul bicicliştilor, nesemnalizarea  si neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers,in special spre stânga si la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie cauze principale ale evenimentelor rutiere care apar din culpa lor.

Pe lângă respectarea cu stricteţe a normelor rutiere, în relaţiile care intervin in traficul rutier este necesar sa existe şi politeţe – mod de comportare care se caracterizează prin buna cuviinţă, respect, amabilitate, in relaţiile cu ceilalţi participanţi la trafic.

Aşadar pe lângă atenţie, îndemânare, corectitudine, traficul rutier presupune şi o atitudine binevoitoare si respect faţă de partenerul de drum.

comments

comments




Leave a Reply

avatar