full screen background image

Măsura înjumătăţirii ratelor s-ar putea aplica de la 1 iulie

ghiseu-bancar-500     Proiectul de ordonanţă privind înjumătăţirea ratelor pentru românii cu venituri sub salariul mediu pe economie, care au credite la bănci, s-ar putea aplica de la jumătatea anului, spune premierul Victor Ponta.

Măsura va fi opţională atât pentru bănci, cât şi pentru clienţi.

„Probabil de la 1 iulie. Imediat ce este gata finalizat proiectul, va fi pus pe site. Nu va fi obligatoriu, va fi opţional, şi pentru persoane, şi pentru bănci”, a declarat premierul.

El a precizat că proiectul va fi include condiţiile discutate cu organismele financiare internaţionale şi vor fi puse în dezbatere publică.

Deşi Executivul vorbeşte de mai bine de două luni despre proiectul de înjumătăţire a ratelor, nici până acum nu se ştie clar cine sunt românii care vor putea intra în acest program.

Singurele detalii date de Guvern au fost că măsura statului este pentru cei cu venituri până în 1.600 de lei şi care nu au întârziat mai mult de trei luni cu plata ratelor. Reducerea ratei nu poate fi mai mare de 500 de lei. Cine acceptă măsura îşi prelungeşte creditul cu încă doi ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar