full screen background image

Noi lupte în regiunea Donețk

TOPSHOTS-UKRAINE-EU-RUSSIA-UNREST-POLITICS-DEMO     Noi lupte între milițiile proruse și trupele ucrainene s-au dat în cursul nopții de marți spre miercuri în mai multe orașe din regiunea Donețk (estul Ucrainei), informează media locală, citată de EFE.

Trupele ucrainene au reluat ofensiva împotriva milițiilor separatiste la intrarea în orașul Slaviansk, bastion al revoltei proruse.

Potrivit numeroaselor mărturii adunate de media ucrainene, s-au auzit rafale de mitralieră la marginea orașului, precum și două explozii puternice în apropierea punctelor de control ale separatiștilor.

Lupte s-au dat și în orașul de coastă Mariupol, unde insurgenții au ridicat baricade și au dat foc la cauciucuri pe străzi.

Agenția de presă ucraineană Ukrinform a relatat că un grup de persoane mascate au ocupat pentru scurt timp sediul primăriei, dar apoi au părăsit clădirea.

Citând aceleași media ucrainene, agenția de presă Reuters relatează miercuri dimineață că trupele ucrainene au recucerit orașul-port Mariupol după lupte grele date în cursul nopții împotriva insurgenților proruși.

Postul de televiziune Kanal5 (apropiat puterii de la Kiev) a informat că Garda Națională a preluat clădirea consiliului local, respingând rebelii în stradă, unde aceștia au blocat artera principală și au incendiat un troleibuz și pneuri.

Mariupol, care dispune de o zonă industrială mare, a fost în ultimele săptămâni scena unor încercări ale forțelor guvernamentale de a prelua controlul de la rebeli, adaugă EFE.

Președintele interimar Oleksandr Turcinov a declarat în ajun mobilizarea parțială după ce parlamentul (Rada Supremă) a prelungit o măsură similară pentru ca trupele să continue ofensiva împotriva bastioanelor insurgenților din regiunea minieră Donbas.

comments

comments




Leave a Reply

avatar