full screen background image

Guvernul restrânge numărul scutirilor de la plata impozitelor locale

impozit2     Guvernul va restrânge numărul scutirilor de la plata impozitelor locale prevăzute în lege şi va lăsa autorităţile locale să decidă cine poate să mai fie scutit de la această plată ori să contribuie cu o sumă mai mică, măsură prin care sunt însă deja anticipate venituri suplimentare.

Operaţiunea a fost anunţată de Guvern la Bruxelles, prin programul de convergenţă pentru perioada 2014-2017 şi transmis Comisiei Europene, şi este prezentată cu argumentul “creşterii autonomiei locale”.

“Pentru creşterea autonomiei locale – restrângerea numărului scutirilor prevăzute în lege, acest atribut revenind autorităţilor locale, care vor avea competenţa de a decide reducerea sau scutirea de la plata impozitelor locale pentru anumite categorii de contribuabili”, se arată în document.

Măsura a fost inclusă la capitolul privind elementele consolidării politicii fiscal-bugetare fixate de Guvern pe termen mediu, “pe partea de venituri”.

În prezent, impozitul pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport nu este perceput în cazul unor categorii de persoane, precum veteranii şi văduvele de război, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate, persoanele persecutate politic de regimul comunist, luptători la Revoluţia din 1989.

comments

comments




Leave a Reply

avatar