full screen background image

Cinci firme concurează pentru serviciul sucevean de transport al energiei termice

lungu 2603 2     Cinci firme au achiziţionat de la Primăria municipiului Suceava caietul de sarcini aferent licitaţiei pentru delegarea prin concesionare a  serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei  termice.

Este vorba despre operatorul titular în inslvenţă Termica Suceava, Elsaco Botoşani, Adrem Bucureşti, Bioenergy Suceava şi Unicom Holding, acesta din urmă fiind cel mai mare creditor al actualului concesionar al serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură.

Primarul Ion Lungu şi-a exprimat speranţa că societăţile care au cumpărat caiete de sarcini vor veni cu oferte efective la licitaţia de pe 14 mai, astfel încât să fie îndeplinită o condiţie obligatorie, aceea de intrare în cursă a minim 3 competitori, dintre care să fie desemnat un câştigător.

Lungu: “Încercăm să desemnăm un nou operator pentru transport şi distribuţie în municipiul Suceava. După cum se ştie societatea comercială Termica este într-o situaţie delicată, respectiv în procedură de insolvenţă, sistemul deciziilor de acolo fiind unul greoi, cu foarte mulţi factori, începând cu administratorii judiciari, adunarea creditorilor şi administratorii speciali. De aceea, sperăm să avem cât mai rapid un operator şi să punem bazele unui sistem civilizat şi suportabil de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic, pe lângă cel de producere deja modernizat”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar