full screen background image

Exerciţiu comun al militarilor români şi americani, la Vatra Dornei

militari     Modulul de pregătire “Platinum Lynx” al exerciţiului multinaţional “Black Sea Rotational Force 14”, la care participă militarii Batalionului 17 Vânători de Munte şi infanterişti marini americani, se va desfăşura, până pe 16 mai, în poligonul Rotunda şi în garnizoana Vatra Dornei.

Un comunicat de presă al MApN  precizează că militarii români şi infanterişti marini americani vor executa antrenamente în comun care includ exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii şi instrucţie alpină.

De asemenea, sâmbătă, 10 mai, militarii vor desfăşura o acţiune în folosul comunităţii din localitatea Ciocăneşti, care va consta în împrejmuirea şcolii generale.

“Black Sea Rotational Force 14” este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului.

“Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în Planul cu principalele activităţi ale Statului Major General”, se precizează în comunicat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar