full screen background image

Sala Tronului poate fi vizitată într-un centru comercial

sala tronului 2     Autorităţile sucevene au inaugurat noul amplasament al Sălii Tronului, la parterul unui complex comercial din Suceava.

La festivitate au fost prezenţi şeful Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu şi directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Sala Tronului, una din cele mai preţuite expoziţii ale Muzeului, va putea fi vizitată timp de un an de zile, pînă la redeschiderea către public a Muzeului Bucovinei.

Emil Ursu a declarat că preţurile de vizitare ale Sălii Tronului vor rămâne aceleaşi ca şi până acum: 1 leu pentru copii, elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu handicap, 4 lei pentru adulţi.

Pe perioada şederii în centrul comercial, Muzeul nu va plăti pentru chirie sau utilităţi, însă va direcţiona 35% din încasări mall-ului.

Majoritatea exponatelor muzeului urmează să fie mutate în incinta Centrului Economic Bucovina, de lângă aeroportul Salcea.

Clădirea muzeului, care are o vechime de 110 ani, va beneficia de investiţii de aproximativ 60 de milioane de lei, pentru restaurarea faţadelor, reconfigurarea scării interioare, montarea de lifturi şi mutarea birourilor administrative de la parter la mansardă.

În incintă, urmează să fie amplasat şi un punct de informare turistică.

sala tronului 1

comments

comments




Leave a Reply

avatar