full screen background image

Inundații în Gorj și Caraș-Severin

inundatii 2     Grindina a pus la pământ recoltele oamenilor din Dăneşti, judeţul Gorj. Ruperea de nori a durat aproape o oră, timp în care culturile de primăvară au fost compromise, iar apele au intrat în zeci de case.

Ploile şi vijeliile au făcut ravagii şi la Bocşa – în Caraş-Severin: 40 de case au fost inundate, iar zeci de curţi au fost acoperite de apă.

Veştile nu sunt deloc bune nici pentru localnicii din vestul ţării. În judeţul Timiş sunt aşteptate precipitaţii de până la 30 de litri pe metrul pătrat.

Oamenii din localitatea Dăneşti, judeţul Gorj şi-au văzut culturile de primăvară puse la pământ de grindina care părea că nu se mai opreşte.

Zeci de gospodării şi şoseaua comunală au fost inundate în urma ploilor torenţiale. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din gospodăriile afectate.

 Iar în judeţul Caraş-Severin, pârâul din Bocşa s-a umflat din cauza ploilor şi a intrat în gospodăriile oamenilor. 40 de case au fost inundate.

Puhoaiele au contaminat pânza de apă freatică şi oamenii au rămas acum fără apă potabilă.

Pompierii militari de la ISU Semenic au intervenit pentru a împiedica ruperea digului din amonte de sat.

În Motru, te puteai plimba cu gondola, nu cu maşina. După o ploaie torenţială care a durat mai bine de o oră străzile din oraş au fost acoperite de ape. Canalizarea n-a putut face faţă şi cu toate acestea autorităţile locale n-au cerut sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă autorităţile n-au avut nevoie de ajutorul ISU, şoferii s-au descurcat foate greu în trafic. Apa a depăşit nivelul roţilor autoturismelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar