full screen background image

Guvernul României a aprobat înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor

Guvernul-Romaniei     Guvernul României a aprobat Hotărârea privind înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor din municipiul Suceava.

Proiectul, aprobat în cadrul şedinţei de guvern, prevede înfiinţarea în subordinea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, a Casei de Cultură a Studenţilor, instituţie publică care are drept scop susţinerea participării comunităţii academice la acţiunile de afirmare a culturii naţionale şi recunoaşterea acesteia în cultura europeană.

Numărul de posturi pentru noua instituţie va fi de 10, numărul maxim de posturi aprobate pentru Ministerul Educaţiei Naţionale prin Hotărârea de guvern nr. 185/2013.

Finanţarea va fi asigurată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat. Precizăm că subvenţiile vor fi acordate din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.

“Hotărârea Guvernului României de a înființa Casa de Cultură a Studenților, în municipiul Suceava, îi va ajuta pe cei 10 000 de studenți, care urmează programele de studii a Universității “Ștefan cel Mare”, să formeze o tradiție culturală studențească prin manifestările cultural –artistice desfășurate. În felul acesta tânăra generație va dispune de mari talente, care pot fi puse în valoare dobândind educație, își va fructifica timpul liber, pasiunile, originalitatea.”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

Consiliul Județean Suceava susține activitățile cultural – artistice desfășurate de tinerii suceveni deoarece reprezintă o coordonată esențială pentru contribuția deosebită a culturii studențești și a patrimoniului cultural român.

comments

comments




Leave a Reply

avatar