full screen background image

Aproape 800 de poliţişti asigură ordinea în minivacanţa din mai

Politia     Având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada minivacanţei 1 – 4 mai, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere.

În data de 1 mai, vor acţiona 262 de poliţişti dintre care 197 de ordine publică, 36 de poliţişti rutieri, 11 de la investigaţii criminale şi 18 de la alte structuri.

Vor acţiona toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale.

Vor fi organizate 106 patrule auto şi 20 de patrule pedestre.

În perioada 2 – 4 mai, vor acţiona zilnic, în medie, 265 de poliţişti, cu 125 de autospeciale de poliţie.

În toată această perioadă, zilnic vor acţiona 12 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, 61 de poliţişti rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă minivacanţa şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia cu privire la consumul de alcool, multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere  producându-se  pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.

Legislaţia română nu interzice consumul de alcool însă, prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani precum şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Poliţiştii recomandă să:
– evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoane gălăgioase;
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
– evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
– alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;
– deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
– nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

comments

comments




Leave a Reply

avatar