full screen background image

Desfăşurări de forţe pentru oprirea Rusiei

111210-N-PI709-180     Polonia, Marea Britanie și Danemarca vor prelua de la Statele Unite ale Americii responsabilitatea supravegherii aeriene a țărilor baltice, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc miercuri la baza aeriană din Siauliai, în Lituania, potrivit AFP.

Avioane de luptă poloneze, britanice și daneze vor asigura începând de joi supravegherea spațiului aerian al statelor baltice, a informat marți NATO.

La 1 ianuarie, americanii și-au asumat responsabilitatea supravegherii aeriene a Lituaniei, Letoniei și Estoniei, trei foste republici sovietice care au aderat la NATO în 2004.

În următoarele patru luni, Polonia va fi prezentă cu patru MiG-29 și Marea Britanie cu patru Typhoon, cu baza la Siauliai, iar patru F-16 daneze vor fi desfășurate la baza Amari, în Estonia, a precizat NATO într-un comunicat.

Înainte de criza din Ucraina, supravegherea spațiului aerian baltic era asigurată de patru avioane NATO. În martie, SUA și-au consolidat prezența cu șase F-15.

Dispozitivul NATO va fi întărit și de prezența a patru avioane de luptă franceze, de tip Rafale, sosite luni la baza aeriană Malbork, în nordul Poloniei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar