full screen background image

Vremea de 1 Mai

caldura2-sxc     Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 aprilie – 11 mai aprilie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

În Moldova, în prima săptămână, pe fondul creşterii mediei temperaturilor nocturne de la 6 la 10 grade şi cu medii ale maximelor diurne de 21…23 de grade, vremea va fi caldă pentru acestă perioadă.

Pe 5 şi 6 mai, va avea loc o scădere a mediei maximelor spre 14….15 grade, iar cea a temperaturilor minime va scădea din nou spre aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă.

Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua saptămâni, se estimează o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât, pe data de 11 mai, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 8 grade.

Ploile, în general slabe cantitativ, pot fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 4 – 7 mai.

comments

comments




Leave a Reply

avatar