full screen background image

Tot mai mulţi români pleacă din Spania

aero interior     Numărul românilor din Spania a scăzut pentru prima dată sub 800.000 de persoane, potrivit statisticilor oficiale.

Spania a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere economică de 0,4%, potrivit estimării Băncii Centrale. Este cea mai rapidă creștere din ultimii șase ani și dublă față de trimestrul anterior, scrie Digi24.ro.

Cu toate acestea, șomajul extrem de ridicat umbrește perspectivele de redresare. Datele arată că şomajul a scăzut nesemnificativ în primul trimestru. În aceste condiții, statisticile oficiale arată că numărul românilor din Spania este în scădere.

Și românii sunt afectaţi de şomajul ridicat din Spania- rata şomajului în rândul românilor rămâne constantă, în jur de 30%. Conform datelor oficiale, numărul românilor cu rezidenţă validă în Spania ar fi scăzut pentru prima oară în ultimii ani sub 800.000, față de 935.000, câţi erau la ultima raportare oficială.

Nu există însă date care să spună dacă aceștia s-ar fi întors în ţară, au rămas în Spania, dar fără documente legale, sau au plecat în căutare de locuri de muncă în alte ţări ale Uniunii Europene.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza