full screen background image

NATO nu confirmă retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina

tanc     NATO a anunțat, marți, că nu deține informații prin care să confirme că Rusia și-a retras trupele masate în apropierea frontierelor ucrainene, așa cum a anunțat ministrul rus al Apărării.

„Am văzut comunicatul ministrului rus al Apărării. Nu avem, la ora actuală, nicio informație care să indice o retragere a trupelor ruse de la frontierele ucrainene. Îndemnăm, în continuare, Rusia să respecte Acordul de la Geneva şi să-şi retragă trupele de la frontieră, pentru a privilegia diplomaţia şi dialogul”, a anunțat un oficial NATO, citat de AFP.

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a declarat, luni seara, într-o convorbire telefonică cu secretarul american al Apărării Chuck Hagel, că trupele ruse care participau la „manevre” în apropierea frontiere Ucrainei s-au retras în cazărmi.

“Rusia a fost nevoită să lanseze manevre de anvergură în apropierea frontierei cu Ucraina în faţa perspectivei unei acţiuni militare (ucrainene) împotriva civililor (…). Imediat ce autorităţile ucrainene au declarat că nu vor folosi unităţile militare împotriva populaţiei neînarmate, trupele ruseşti s-au întors în cazărmi”, a declarat Şoigu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar