full screen background image

Canada trimite şase avioane CF-18 în România

f 16     Ministrul candian al Apărării, Rob Nicholson, a anunţat că şase avioane CF-18 Hornet vor pleca marţi către România.

Avioanele fac parte din contribuția Canadei la măsurile NATO de întărire a securităţii aliaţilor din Europa Centrală şi de Est.

Cele şase avioane de luptă se vor alătura forţelor aeriene din România şi SUA pentru a participa la “misiuni de antrenament” împreună cu aviaţia română şi americană, a precizat, într-o conferinţă de presă, Rob Nicholson.

“Canada este alături de aliaţii noştri din NATO. Contribuim cu o serie de măsuri militare destinate să sprijine aliaţii noştri din Europa Centrală şi de Est. Această dislocare, care se adaugă personalului deja deplasat în Belgia, demonstrează angajamentul nostru faţă de apărarea colectivă a aliaţilor noştri din NATO”, a spus ministrul Apărării, citat de AFP.

La rândul său, generalul Tom Lawson a precizat că prezenţa avioanelor de luptă în România face parte din numeroasele acţiuni prin care Canada “îşi demonstrează angajamentul de lungă durată în cadrul NATO”.

Avioanele CF-18 Hornet vor pleca de la baza aeriană Bagotville, din Québec.

Conform presei canadiene, CF-18 sunt avioanele multirol ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza