full screen background image

Doi furnizori auto vest-europeni pregătesc investiţii în România

dacia b     Două companii vest-europene din industria auto sunt interesate să intre pe piaţa românească, valoarea estimată a investiţiilor ridicându-se la aproximativ 75-80 milioane euro, a declarat Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

“Valoarea celor două posibile investiţii nu este spectaculoasă, se ridică la aproximativ 75-80 milioane (euro, n.r.), dar vor avea piaţă. Ei caută asocieri cu producători naţionali care n-au tehnică, locurile de muncă se ridică la aproximativ 170. Nu trebuie să întoarcem spatele la aşa ceva. Acestea sunt flori rare care apar în ultimul timp în industria auto din România”, a declarat Stroe la conferinţa “Cheie, contact, sales – Cum relansăm industria auto din România?”, organizată luni de Ziarul Financiar.

Cele două companii sunt vest-europene, a precizat Stroe, fără să ofere detalii.

Cifra de afaceri a sectorului auto a crescut cu circa 20% anul trecut, la 15,9 miliarde euro, producătorii Dacia şi Ford generând împreună un rulaj de 5,2 miliarde euro iar diferenţa fiind acoperită de furnizorii de componente.

comments

comments




Leave a Reply

avatar