full screen background image

200 de oameni au murit, anul trecut, în accidente de muncă, în România

ambulanta-suceava     Aproape 200 de morţi şi peste 3600 de răniţi: acesta este bilanţul accidentelor de muncă de anul trecut produse în România. În majoritatea cazurilor, spun specialiştii, motivul ar fi eroarea umană. Bilanţul este prezentat de Ziua Internaţională a Securităţii în Muncă.

Bucureştiul conduce detaşat la numărul accidentelor de muncă produse la nivel naţional pe 2013. Nu mai puţin de 836, adică un sfert din totalul accidentelor de muncă, au avut loc în Capitală. Dintre acestea, 33 au fost mortale.

Capitala este urmată de judeţele Hunedoara (cu 176 accidente de muncă, din care şapte decese) şi Braşov (cu 154 accidente de muncă, cu zece decese).

În ceea ce priveşte neregulile sesizate de Inspecţia Muncii, cele mai multe s-au constatat în Bucureşti, Constanţa, Hunedoara, Sibiu şi Bihor.

Topul amenzilor ITM:

1. Bucureşti – 6900 nereguli constatate

2. Constanţa – 5707 nereguli constatate

3. Hunedoara – 4467 nereguli constatate

4. Sibiu – 3990 nereguli constatate

5. Bihor – 3967 nereguli constatate

În ceea ce priveşte sectoarele de activitate, cele mai periculoase sunt construcţiile de clădiri, comerţul cu amănuntul, transporturile şi industria.

Domeniile cele mai periculoase:

1. Construcţii: 234 accidente

2. Comerţul cu amănuntul: 221 accidente

3. Transport: 210 accidente

Anul 2014 a început şi el cu un accident de muncă intens mediatizat. Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa, în timp ce alte cinci persoane au fost grav rănite în urma prăbuşirii avionului care transporta o echipă medicală de transplant.

comments

comments




Leave a Reply

avatar