full screen background image

Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă

ITM     La sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava a avut loc un eveniment menit să marcheze 28 aprilie ca Ziua internaţionala a securităţii şi sănătăţii în muncă.

28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor şi bolilor profesionale şi organizează acţiuni diverse în întreaga lume.

În multe părţi ale lumii, autorităţile naţionale, sindicate, organizaţii patronale şi practicieni în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă organizează, în acest sens, diverse activităţi.

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) promovează cu această ocazie prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale la nivel global. În fiecare an OIM lansează câte o temă în concordanţă cu tendinţele emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Tema pentru anul 2014 este Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă.

Substanţele chimice sunt esenţiale pentru viaţă şi beneficiile lor sunt larg răspândite şi bine cunoscute.

Astăzi, în toată lumea se folosesc medicamente şi produse pentru protecţia plantelor, de exemplu.

Protecţia lucrătorilor faţă de riscurile asociate cu expunerea la aceste substanţe chimice reprezintă însă una dintre cele mai importante provocări pentru toţi cei implicaţi în asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă.

La întrunirea organizată de ITM Suceava s-au prezentat informaţii din Raportul elaborat cu această ocazie de OIM despre situaţia actuală a utilizării substanţelor chimice şi impactul acestora asupra locului de muncă şi a mediului înconjurător, inclusiv despre diferitele eforturi naţionale, şi internaţionale de rezolvare a problemei.

Participanţii la lucrări şi-au exprimat opiniile şi au dat şi exemple de bună practică pentru protejarea, formarea, instruirea etc. lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi.

La eveniment au fost invitaţi şi au participat alături de inspectorii de muncă din cadrul serviciului de control securitate şi sănătate în muncă reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale, patronat şi angajatori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar