full screen background image

Pericolul poluării râului Suceava, eliminat pentru câteva zeci de ani

raul suceava     În albia râului Suceava, au  fost încheiate cu succes lucrările de amenajare a sistemului care transportă apele menajere adunate din canalizarea municipiului Suceava înspre staţia de tratare şi epurare a firmei ACET.

Primarul Ion Lungu evidenţiază că „Reabilitarea sifonului invers din aglomerarea Suceava”  – aşa cum este denumit obiectivul – a eliminat riscul poluării a râului care trece prin  reşedinţa de judeţ, subtraversările anterioare fiind vulnerabile la creşterile cotelor apelor.

Intervenţiile au fost câştigate la licitaţie de compania germană Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefabau GMBH&CO KG, vechile conducte din sistemul de transportare a apelor uzate, rupte fiind de viituri, au fost dezafectate şi îndepărtate din albie.

“S-au finalizat acele subtravesări ale râului Suceava, aşa cum au fost ele cunoscute de-a lungul timpului. Eu cred că s-a făcut o lucrare bună acolo, chiar dacă s-a intervenit în condiţii grele, la adâncimi de 6-8 metri. Aceasta ne dă speranţa că, de acum înainte, câteva zeci de ani, nu vom mai avea treabă cu acele conducte foarte vulnerabile atunci când creşte nivelul şi care puneau în pericol de poluare râul Suceava”, a reliefat şeful  executivului reşedinţă de judeţ.

Valoarea lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro, iar potrivit şefului executivului local, în cadrul proiectului au fost amenajate un colector nou pe lungime de 1.115 metri; conducte de legătură între colectoarele existente; un nou bazin de retenţie, care reţine particule mai mari de 4 milimetri şi protejează subtraversarea propriu zisă; precum şi două chesoane, înainte şi după traversarea cursului râului Suceava.

Cu acelaşi prilej, firma constructoare a efectuat şi lucrări de reabilitare a 3 cămine de vane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar