full screen background image

Măsuri de supraveghere sanitar veterinară în perioada Sărbătorilor Pascale

miei taiati     În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente creşte considerabil, D.S.V.S.A. SUCEAVA a intensificat acţiunile de supraveghere şi control sanitar veterinar.

Aceste actiuni au urmarit intregul traseu al alimentelor: de la crestere, sacrificare, procesare, depozitare, comercializare a produselor alimentare de origine animala si nonanimala.

Conducerea D.S.V.S.A.SUCEAVA a luat urmatoarele masuri:

– A fost stabilit un program de lucru.

– A fost asigurata permanenta la nivelul D.S.V.S.A. SUCEAVA, circrcumscriptiilor sanitare veterinare si pentru controlul alimentelor, medici zonali din judetul SUCEAVA in perioada 07.04.2014 – 19.04.2014.

– A fost verificata implementarea legislatiei sanitare veterinare privind regulile generale si specifice de igiena si sanatate animala:
– Carne (miel), identificarea mieilor, documente insotitoare, mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, asomarea, examen antemortem si examen post mortem, aplicarea stampilelor pe carcasele de miel care garanteaza ca acea carcasa a fost controlata sanitar veterinar si este buna de  consum, emiterea certificatelor sanitare veterinare pentru carcasele din abatoare, conditiile de depozitare, conditiile de comercializare.
– Ouale si produsele din oua: efectuare examenului ovoscopic de catre personalul sanitar   veterinar de la nivelul C.S.V.C.A. din judet, interzicerea comercializarii  oulelor cu coaja crapata, verificare  a  modului de etichetare si ambalare a oulelor.
– Lapte si produse derivate din lapte: verificarea comercializarii laptelui si a branzeturilor in   pietele agroalimentare, permitand comercializarea lor doar de catre persoanele care sunt inregistrate si verificate de catre Inspectorii D.S.V.S.A. SUCEAVA.
– Peste si produse din pescuit: se verifica proveninta pestelui, documente insotitoare, mijlocul de transport autorizat, spatii de comercializare autorizate sanitar veterinar.

In concluzie, siguranta alimentelor este obiectivul principal urmarit de catre D.S.V.S.A. SUCEAVA pe intregul lant alimentar, de la productie pana la comercializare, a alimentelor de origine animala si nonanimala.

comments

comments




Leave a Reply

avatar