full screen background image

Dosar penal pentru o tânără care a condus, băută şi fără permis, o maşină furată

politia_rutiera     O tânără de 18 ani, din Vicovu de Sus, s-a ales cu dosar penal, pentru mai multe infracţiuni la regimul rutier. Fata a condus o maşină, deşi era băută şi nu avea nici permis de conducere. Tânăra a produs şi un accident, după care a scos plăcuţele de  înmatriculare ale mașinii şi a părăsit locul faptei. Autovehiculul aparţinea prietenului ei.

Joi seară, la ora 18.20, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată, prin 112, despre producerea unui accident de circulaţie, pe raza localității.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 18.00, o localnică, de 18 ani, i-a cerut  prietenului ei cheile de la autoturismul proprietate personală, pentru a merge să ia un pachet de șervețele din mașină.

Tânăra s-a urcat la volan și a condus autoturismul din centrul orașului Vicovu de Sus, până pe DJ 209G, unde, din cauza neatenției, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu un cap de pod.

După producerea coliziunii, tânăra, care nu a suferit leziuni, a coborât din autoturism, a îndepărtat plăcuțele  și a plecat de la fața locului.

Ulterior, a fost identificată și testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cu ocazia verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că tânăra nu este posesoare de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe şi furtul în scop de folosință.

comments

comments




Leave a Reply

avatar