full screen background image

Sentinţa Curţii de Apel Suceava blochează avizarea proiectului Roşia Montană

palat de justitie     Curtea de Apel Suceava a soluţionat definitiv suspendarea certificatului de sarcină arheologică nr. 9/2011 a masivului Cârnic.

Este cel de-al doilea certificat obţinut de Roşia Montană Gold Corporation (RMGO) pentru descărcarea de sarcină arhelogică a acestui masiv şi contestat în justiţie de organizaţia “Alburnus Maior”.

„Instanţa a constatat aparenta nelegalitate a certificatului de descărcare de sarcină arheologică considerând în mod irevocabil că reprezintă un prejudiciu iminent pentru patrimoniul cultural de la Roşia Montană. Este, fără îndoială o victorie importantă în oprirea proiectului minier”, a declarat Av. Dr. Marius Liviu Harosa, care reprezintă asociațiile reclamante în cauză.

„Este o victorie pentru Roşia Montană. Sentinţa arată incapacitatea companiei miniere de a dezvolta un proiect minier legal în România. Instanţele de judecată recunosc ilegalitate după ilegalitate şi complicitatea autorităţilor române in detrimentul nostru, al comunităţii locale”, a comentat Eugen David, preşedintele “Alburnus Maior”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar