full screen background image

Preoţii, instruiţi de reprezentanţii ISU

slujba craciun     Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă i-a instruit pe preoţi şi pe ceilalţi reprezentanţi ai unităţilor de cult, în legătură cu măsurile obligatorii pe care trebuie să le ia cu prilejul Paştelui.

Accesul credincioşilor în incintele bisericilor şi mănăstirilor trebuie permis numai în limita capacităţii, pentru evitarea supraaglomerării recomandându-se organizarea slujbelor şi în exterior.

Pe timpul acestora, uşile trebuie blocate în poziţie deschisă, iar aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate, la distanţă de diverse elemente combustibile.

După terminarea slujbelor religioase, se va asigura scoaterea de sub tensiune a aparatelor electrice şi a instalaţiilor de iluminat.

De asemenea, ieşirile din biserici şi mănăstiri vor fi marcate vizibil, în timp ce parcarea vehiculelor se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor şi pentru ambulanţe.

Nu în ultimul rând, toate lăcaşurile de cult sunt obligate să deţină mijloace de primă intervenţie la incendii în stare de funcţionare, iar personalul sa fie instruit corespunzător.

comments

comments




Leave a Reply

avatar