full screen background image

Penalităţi pentru deţinătorii care nu declară cota de lapte până pe 14 mai

Eugen Mogos apia     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, pot depune declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2013-2014.

Directorul executiv Eugen Mogoş reaminteşte că anul actual de cotă s-a încheiat la 31 martie 2014, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la cele 9 centre APIA din judeţ până pe 14 mai 2014.

“Declaraţiile trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către operatorii care achiziţionează lapte de la producători. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din caietul fermierului. Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală, chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă”, arată Mogoş.

Potrivit oficialului APIA, cumpărătorii vor aduce la centrele judeţene declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2013-2014.
Directorul executiv al APIA Suceava, atenţionează că producătorilor de lapte care nu depun, în termenul legal, declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, vor fi penalizaţi prin retragerea cotei individuale de lapte la rezerva naţională.

Cotele individuale nu vor fi retrase în situaţia în care producătorii vor transmite, până pe 21 mai 2014, împreună cu declaraţia anuală, şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.
“Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai”, a declarat directorul executiv Eugen Mogoş, menţionând că penalitatea, variind între 100 de euro şi 100.000 de euro, reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere.

În egală măsură, cumpărătorii care nu trimit declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

comments

comments




Leave a Reply

avatar