full screen background image

Festivalul-concurs interjudeţean “Vasile Mucea”, la Bilca

festival mucea     Pe 22 aprilie, începând cu ora 13.00, la Căminul Cultural din comuna Bilca, va avea loc Festivalul-concurs interjudeţean “Vasile Mucea”, adresat doar artiştilor amatori.

Recunoscut de folclorişti ca unul dintre cei mai autentici rapsozi populari ai Bucovinei, Vasile Mucea, care a întemeiat, în anii ’50, taraful “Bujor”” din Bilca, a reprezentat cu adevărat valoarea artistică şi estetică a nordului Bucovinei, în vatra etnofolclorică Bilca.

Manifestarea, care are ca scop promovarea rapsozilor populari şi tarafurilor tradiţionale din Bucovina, conservarea folclorului muzical specific vetrelor folclorice pe care le reprezintă şi păstrarea costumului tradiţional, se desfăşoară pe 3 secţiuni: Solist vocal, care se acompaniază la vioară sau cobză (soliştii – pe lângă instrumentul cu care intră în concurs – pot fi susţinuţi de un grup instrumental tradiţional), Taraf tradiţional cu solist sau grup vocal, şi n u în ultimul rând Rapsod popular (solist vocal, instrumentist, cu vârsta minim 60 de ani).

Participanţii trebuie să poarte costumul tradiţional din zona pe care o reprezintă, timpul acordat pentru rapsozi fiind de 7 minute, iar pentru taraf de 10 minute.
Repertoriul prezentat în concurs trebuie să fie autentic; este interzisă participarea la festival cu înregistrări pe suport digital.

Fişa de înscriere în concurs şi copia după actul de identitate trebuie transmise organizatorilor până pe data de 16 aprilie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar