full screen background image

Ţigări, alcool, bani şi bijuterii, confiscate în urma unor percheziţii în Şcheia

mascati-mateiu     Poliţiştii au ridicat, în urma unor percheziţii în comuna Şcheia, în cadrul unui dosar penal de contrabandă, bunuri în valoare de 20.000 de lei şi au confiscat peste 20.000 de euro.

Luni, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, Serviciul de Investigare a Fraudelor – Biroul de combatere a fraudelor vamale, au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliile lui Ilie A., de 28 de ani, şi Petru R., ambii din comuna Şcheia.

Tot în cadrul aceluiaşi dosar, a fost efectuat şi un control la o societate comercială cu sediul în comuna Şcheia.

În urma activităţilor întreprinse au fost ridicate 35.080 de ţigarete, toate cu timbru fiscal extracomunitar, 29 de litri de alcool, fără banderole fiscale, 14.565 de euro, 27.508 lei, mai multe bijuterii din aur, telefoane mobile, microcarduri şi alte bunuri, cu valoare probatorie în cauză.

Valoarea de piaţă a produselor accizabile identificate şi ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate este de aproximativ 20.000 de lei.

În cauză, se efectuează cercetări, faţă de cei doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabanda în formă agravantă, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea 86/2006.

Acţiunea a fost realizată cu suportul informativ şi tehnic din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Bucureşti.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar